martes, 26 de mayo de 2009

TEMA 3

1. Fixa’t en tres personatges d’alguna sèrie de televisió actual i descriu-los tenir en compte “les pautes d’anàlisi de personatges.

La sèrie escollida és el Cor de la Ciutat, que s’emet a tv3 cada dilluns a divendres de 15:50h a 16:30h.
Els personatges escollits són: El Sr. Juan Benjumea, l’Alba i en Fidel.

Juan Benjumea
El Sr.Juan és un home gran, jubilat, no gaire alt i una mica grassonet. Vesteix amb camisa, pantalons i jaqueta de punt.
Camina una mica encorbat, serà de treballar tants anys arreglant sabates.
Amb la seva família parla castellà i amb els amics d’el barri intenta fer-ho en català encara que algun cop barreja els idiomes.
Ara parteix càncer i no vol que la seva família se’n assabentin. Diu que es morirà i no els vol fer patir ja que ell sempre ha solucionat tots els conflictes o problemes de la família.
Sempre ha volgut ajudar als demes, però ell no es deixa. És un home afectuós, sempre pendent de la seva família, que no els falti res.
Persona molt estimada per la gent del barri, hi va arribar per una explosió de gas a la seva antiga casa al barri de Sants.
Persona que raona i vol que tothom estigui bé. Per al sr. Juan primer van els demes i després ell.


Alba
L’Alba és una noia adolescent entre 15 i 16 anys, alta , molt prima, amb una vestimenta gòtica, una cabellera rossa i amb els ulls sempre pintats de negre. Ara que s’apropa l’estiu vesteix més provocativa.
A vegades porta unes lents de contacte blanques que el seu pare odia.
És una nena mal criada, que fa el que vol. Té una família amb els pares separats i ajuntats amb altres persones i els avis sempre discutint i fa pocs mesos divorciats.
Fa uns mesos es va escapar de casa amb el fill del Fidel per cridar l’atenció. És mala estudiant. Ara s’ha fet un tatuatge fent i li ha fet xantatge al seu pare a l’hora de demanar-li el permís patern. És pensa que és més gran del que sembla. Vol ser diferent de la gent que l’envolten.
L’Alba és mala estudiant, però tampoc si posa. Ara sembla que s’està posant les piles. És mal parlada amb la família.
Sembla que vol cridar l’atenció, per això és baralla a casa, es porta malament i s’escapa. Té “camelat” al avi, fa amb ell el que vol, tot el contrari que l’avia i el pare.
Va de noia “enrrollada” i divertida. Sembla com si volgués se la líder del grup d’amics.


Fidel
El Fidel, és una home d’uns 45 anys, alt, prim amb una miqueta de panxa. La seva vestimenta habitual són els pantalons, camisa i davantal, vestimenta d’un treballador d’un bar.
El Fidel té dos ambicions, els diners i les dones. Casat i separat tres vegades i amb un fill de cada relació. Els diners són un problema per a ell. Ha de pagar les manutencions a les seves ex, viure ell, dur el bar endavant. Un dia decideix fer-se soci d’en Felix que al cap d’uns mesos d’anar-li molt bé les coses, aquest desapareix i el deixa amb un gran deute, no sap que fer i li demana un préstec en Gerard; ha sigut el error més gran que ha fet, ara tot va malament, els proveïdors no li venem el menjar, sinó li venen no pot fer menús i perd criant-te-la. Tot va cap a pitjor; la única il•lusió que ara té és la Patricia, l’amiga de la seva ultima ex.

No hay comentarios:

Publicar un comentario